Nieuws

Column: “Juist voor kinderen in de jeugdhulp zijn rechten belangrijk”

Dag van de Rechten van het Kind

Elk jaar staat 20 november in het teken van kinderrechten, het is dan ook Internationale ‘Dag van de Rechten van het Kind’. AKJ’er Caroline Rueb maakt vaak kinderen mee die geen idee hebben wat ze wel en niet mogen en die zich afvragen welke rechten zij nou eigenlijk hebben binnen de jeugdhulp. En dat steekt deze van-huis-uit juriste, inmiddels vertrouwenspersoon bij het AKJ en vraagbaak over juridische kwesties. Ze schreef er deze column over. lees verder…

Als je 18 jaar wordt

Jongeren die 18 worden zijn meerderjarig. Dan verandert er van alles. Ze mogen bijvoorbeeld stemmen. Ze zijn ook verplicht om een zorgverzekering af te sluiten.  Hier lees je meer over al die de veranderingen. Of download de pdf.

Financiering AKJ na 2017 gegarandeerd

Geweldig nieuws!

Gistermiddag hebben de VNG-leden het voorstel ‘Samen Organiseren’ gesteund. Daarin staat onder andere dat het AKJ-vertrouwenswerk, De Kindertelefoon en Sensoor ook na 2017 collectief worden gefinancierd door de gemeenten. lees verder…

Sterke groei aantal cliënten met klachten over jeugdhulp

Uit de halfjaarcijfers 2016 van het AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp – blijkt een sterke groei in het aantal unieke cliënten dat contact heeft gehad met een vertrouwenspersoon. Ook het aantal vragen, problemen en klachten dat cliënten melden bij het AKJ vertoont een stijgende lijn. “Een begrijpelijke ontwikkeling gezien de ingrijpende veranderingen in het jeugdstelsel”, aldus directeur-bestuurder Jenine Timmers van het AKJ. Lees het nieuwsbericht.

Identiteit opgefrist; nieuwe website

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp heeft logo en huisstijl en website vernieuwd. Jonger en meer van deze tijd. Op de site vinden jongeren, ouders en professionals meer informatie en contactmogelijkheden.