AKJ-workshop: klachten van cliënten over privacy

Op 18 april 2017 vindt het congres Privacy en ethiek in de jeugdhulp plaats in de ReeHorst in Ede. Het AKJ verzorgt er de workshop: “Dat mogen ze toch niet zomaar doen?!?” Klachten van cliënten over privacy, hoe ga je daar mee om? 

Kinderen, jongeren en ouders of verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp kunnen terecht bij het AKJ voor informatie, advies en ondersteuning bij klachten. Ook als het gaat om privacy issues.

Tijdens deze workshop nemen wij deelnemers aan de hand van casuïstiek mee in de klachten die cliënten hebben over privacy in de jeugdhulp en hoe daarmee om te gaan. Waar lopen cliënten zoal tegen aan en wat kunnen zij daar mee doen? Wat is de rol van de hulpverlener hierbij? Weet de cliënt waar hij terecht kan met zijn vragen of klachten over privacy? En wat heeft de hulpverlener nodig om hier op een goede manier mee om te gaan?

Deze workshop wordt gegeven door twee AKJ-medewerkers:

  • Saskia Stern, werkt ruim 20 jaar bij het AKJ en kent het vertrouwenswerk van haver tot gort. Zij is nu manager met taken op het gebied van o.a. de inhoud van het vertrouwenswerk en opleiding en scholing.
  • Joliska Hellinga, juridisch beleidsmedewerker bij het AKJ. Zij ondersteunt vertrouwenspersonen bij juridische vraagstukken en zorgt ervoor dat hun juridische kennis up-to-date is.

Lees meer over het congres Privacy en ethiek in de jeugdhulp >>

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht