Vacatures bij Zorgstem

cliëntenvertrouwenspersonen 

Heb jij een passie voor werken met mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking en aantoonbare kennis van de zorg en wetgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wet zorg en dwang (Wzd)
Met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) van kracht. Deze wet betekent dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking die gedwongen zorg (gaan) ontvangen, een beroep kunnen doen op een onafhankelijk cliëntenvertrouwenspersoon. Wij zoeken daarom per 1 januari 2020 een bedreven en betrokken cliëntenvertrouwenspersoon in de regio’s Noord Holland, Utrecht, Flevoland en Zuid-Holland (exclusief Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden).

Wat ga je doen?
Je gaat cliënten ondersteunen die onvrijwillige zorg (gaan) ontvangen en zet hun belangen en dat van hun vertegenwoordigers voorop. Je biedt een luisterend oor bij vragen of problemen en probeert daar waar mogelijk op maat gesneden oplossingen aan te reiken.
De cliëntenvertrouwenspersoon adviseert en informeert cliënten niet alleen telefonisch, maar bezoekt cliënten ook in de zorginstellingen waar zij verblijven. Je hebt oog voor de rechten van de cliënt en bespreekt knelpunten daar waar nodig met de zorgaanbieder. Dit doe je altijd vanuit een onafhankelijke en onbevooroordeelde positie.

Volledige vacaturetekst

Solliciteren?
Heb je interesse? Stuur je brief en cv voor 20 december naar sollicitatie@akj.nl o.v.v. ‘sollicitatie vertrouwenspersoon Zorgstem’.
Wil je eerst weten over de functie? Neem dan contact op met Ginette Bunker, recruiter, 06 27 83 22 62.

Informatie over Zorgstem vind je op www.akj.nl/zorgstem

Andere regio’s
Deze vier organisaties gaan per 1 januari 2020 landelijk het vertrouwenswerk uitvoeren voor cliënten die onder de Wzd vallen. Ook in de andere regio’s worden cliëntenvertrouwenspersonen gezocht. Kijk in onderstaand overzicht welke regio het beste bij je past. Bij twijfel in welke regio je wilt werken, informeer bij één van ons. Vermeld bij je sollicitatie als je in meerdere regio’s hebt gesolliciteerd.

Stichting Zorgstem

Regio Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland (exclusief Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden)
Contactpersoon: Ginette Bunker(recruiter), 06-27832262.

Noot: Zorgstem is een dochterstichting van AKJ – Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

LSR Het LSR | hetlsr.nl

Regio Zwolle, Twente, Zeeland, West-Brabant, Rotterdam, Zuid-Hollandse eilanden
Contactpersoon: Astrid van Houwelingen (kwartiermaker), 030-293 76 64
Vacature voorlopig gesloten

Quasir Quasir | quasir.nl

Regio Friesland, Groningen, Drenthe
Contactpersoon: dhr. C. van Rosmalen (projectmanager cvp), 0561-61 87 11
Vacature voorlopig gesloten

Adviespuntzorgbelang Adviespunt Zorgbelang | adviespuntzorgbelang.nl

Regio Apeldoorn, Zutphen, Arnhem, Midden-IJssel, Nijmegen, Waardenland, Noord-Oost-Zuid en Midden Brabant, Noord en Zuid Limburg
Contactpersoon: Lisette Sloots (kwartiermaker), 06-444 66 185
Sollicitatie naar: cvpsollicitatie@adviespuntzorgbelang.nl t.a.v. Lisette Sloots