Een jubileum: 50 jaar AKJ

Op deze 20e juli in 1971 begon het verhaal van het AKJ. Van een groep betrokken vrijwilligers groeiden we naar de professionele organisatie die we nu zijn, met vertrouwenspersonen in het hele land. In die tijd is er veel veranderd, behalve onze inzet voor de rechten van kinderen en jongeren in de jeugdhulp.

Jongeren een stem blijven geven
Dit jubileum maakt ons trots. Al 5 decennia zetten wij ons in voor jongeren en hun (pleeg)ouders. Altijd onafhankelijk, en altijd betrokken. Maar het laat ons ook beseffen hoe hard ons werk nog steeds nodig is. Om op te komen voor iedereen die te maken krijgt met de jeugdhulp. Om hen een stem te geven en te zorgen dat zij gehoord worden. Toen, nu én in de toekomst.

Bekijk de verhalen op de jubileumwebsite
Het AKJ-verhaal willen we graag delen met ons netwerk, met u. Vanaf vandaag staat de jubileumsite 50jaar.akj.nl online! Het is een groeiende digitale tijdlijn, met inkijkjes in het oude en huidige AKJ. Hoe begon het, 50 jaar geleden? Wat speelde er in de jaren ’80 in de jeugdzorg? Hoe kijken betrokkenen aan tegen het AKJ van nu? Het hele jaar blijven we de site vullen met nieuwe verhalen, blogs en interviews. En gaan we vooruitkijken: hoe zien we de komende jaren? Want ons werk gaat door, zolang jongeren en hun (pleeg)ouders onvrede ervaren en zij zich niet gehoord voelen.

Terug naar nieuwsoverzicht