Nieuwe PrivacyApp Jeugdhulp en Jeugdbescherming

Deze nieuwe webapp is bedoeld voor zowel jongeren als professionals die vragen hebben over de privacy-rechten van jongeren. 

  • Jongeren vinden bijvoorbeeld antwoord op vragen als: ‘Mag ik mijn dossier inzien?’, ‘Wat mag mijn hulpverlener doorvertellen aan andere hulpverleners of mijn ouders?’, en ‘Wat kan ik doen als ik het ergens niet mee eens ben?’.
  • Hulpverleners zoals jeugdartsen, wijkteammedewerkers en gezinsvoogden vinden in de app antwoord op vragen als ‘Welke informatie mag ik delen met andere hulpverleners of met de gemeente?’, ‘Wanneer heb ik daarvoor toestemming nodig en wanneer niet?’ en ‘Wat kan ik doen als ik het gevoel heb dat iemand meer informatie opvraagt dan nodig’?

De PrivacyApp is een initiatief van ruim 20 branche- en beroepsorganisaties in de jeugdhulp en -bescherming en de VNG. De webapp werd gelanceerd tijdens de conferentie ‘In goed vertrouwen – de privacy van de jeugd geborgd’ die op 27 september plaatsvond in Utrecht.

Terug naar nieuwsoverzicht