Persoonlijke poëzie op de Voor de Jeugd Dag

Aanstaande maandag 27 september is de Voor de Jeugd Dag. Een dag voor en door jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders. En voor iedereen die benieuwd is hoe we met elkaar het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren in het oog kunnen houden. Het AKJ is ook aanwezig, en laat Larissa (16 jaar) graag aan het woord.

De Voor de Jeugddag is ook dit jaar digitaal, live uitgezonden vanuit de Westergas in Amsterdam. Iedereen die wil kan het programma op het online platform digitaal volgen (wel even inschrijven!). En zelf de sessies met gesprekken, discussies en polls kiezen.

‘Liefs van Larissa’: aan het woord via poëzie 

Wij zelf zijn trots om op deze dag twee gedichten van Larissa te mogen presenteren. Zij schreef vorig jaar over haar ervaringen in de (gesloten) jeugdhulp, en draagt haar gedichten voor – gefilmd in haar eigen omgeving. Samen met AKJ-vertrouwenspersoon Mirjam Verhoef vertelt ze vervolgens live over deze ervaringen. Dankzij het persoonlijke verhaal krijg je een inkijkje in het leven van een tiener die te maken krijgt met jeugdhulp.

Beeld uit de poëzie-video van Larissa

Benieuwd naar het verhaal van Larissa? Je kunt onze sessie ‘Liefs van Larissa’ zien en horen op 27 september om 10:40 uur via voordejeugddag.nl. Komt het dan niet uit? De opnames komen online, dus je kunt het ook op een later moment bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht