Zorgen over de cliëntenstop bij Jeugdbescherming Brabant

Sinds maandag 21 juni 2021 neemt Jeugdbescherming Brabant drie maanden lang geen nieuwe cliënten meer aan. Er zijn te weinig jeugdzorgmedewerkers, de werkdruk is te hoog, én er is een hoog ziekteverzuim, geeft de organisatie aan. Verschillende partijen, waaronder een kinderrechter uit Breda en kamerleden, spraken zich al uit over deze zorgelijke situatie in de Brabantse jeugdzorg.

Vertrouwenspersonen jeugdhulp staan klaar

Ook het Adviespunt Zorgbelang Brabant Zeeland is bezorgd over de situatie in Brabant. De vertrouwenspersonen staan klaar voor mensen die vragen of klachten hebben over de jeugdbescherming. En we roepen ouders en jeugdigen op contact met ons op te nemen als zij er met Jeugdbescherming Brabant niet uitkomen. Aan professionals vragen wij om ouders en verzorgers en jeugdigen te vertellen dat zij voor ondersteuning bij vragen, klachten of problemen altijd terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon jeugdhulp. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en onze dienstverlening is gratis.

Contact
Bel 088-555 1000 (ma t/m vr van 09:00 – 17:00, lokaal gesprekstarief) of stuur een e-mail naar info@akj.nl of chat op www.akj.nl (chat open: op ma-do van 16:00-20:00 uur / vr van 15:00-17:00 uur). Op www.adviespuntzorgbelang.nl/vertrouwenspersoon-jeugdhulp vind je ook meer informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht